Sofia Vester

Debat/foredrag samt efterfølgende workshop med Sofia Vester.

Emne: Dansens betydning for mennesket på tværs af forskellige kulturer

Dato/Tid: Søndag d.1. november 2020 kl.14

Sted: Kildegården 6, 1. sal, lokale 101, 4000 Roskilde

Pris: 50 kr.

Dans – et levende udtryk af den menneskelige eksistens

Med udgangspunkt i den moderne dansemusik der kommer fra Amerika til Europa i slutningen af 1800-tallet til midten af 1900-tallet, vil jeg i foredraget perspektivere dansens betydning for mennesket på tværs af forskellige kulturer. Med et blik på udviklingen af den tids moderne danse vil jeg se på dans som udtryk for livet og menneskets vilkår, hvor udtrykket indrammer en betydning af menneskets væren, selvforståelse og gestaltning i samfundet.

Ser man dans som en social handling og et udtryk for samhørighedsfølelse, kan dans blive til et sprog på tværs af kulturer. Den orientalske dans er netop et af eksemplerne på, hvordan en kultur kan tale til mennesket i en anden kultur, og hvordan dansen og musikken bevæger sig på tværs af landegrænser. Den vestlige forestilling om den egyptiske kultur bliver i 1920’erne udgangspunkt for fantasifulde udgaver af den orientalske dans og er et af de mange emner, der bliver berørt og omsat på den tid i vestens smeltedigel.

Efter foredraget vil workshoppen i Orientalsk Dans bestå af en kombination af at danse og få indblik i den egyptiske musik og dansehistorie.

 

Sofia Vester:

Cand. mag. i Moderne Kultur og kulturformidling

Bachelor i Dramaturgi

Professionel Orientalsk Danser 1999-2015

kontakt kontoret på mail: aftenskolelirumlarum@gmail.com eller tlf.: 22111893

Betaling ved indgangen eller ved overførsel til Nordea: reg.nr: 2905 kontonr.: 2551644114

 

dof